Koken met Momo
Welkom bij Momo

Ga naar beneden
MoMo
Admin
Admin
Posts : 22
Join date : 16-06-18
Age : 51
Profiel bekijken

Planten Empty Planten

op di sep 25, 2018 2:25 pm
Koop half mei aubergineplantjes in kweekbakjes. Het heeft geen zin  de planten vroeger te kopen : aubergines zijn mediterrane planten die een  hekel hebben aan lage temperaturen. Gebruik bij het planten gedraineerde potgrond uit 1/4 scherp zand en 3/4 potgrond.

1/ zaai de aubergines half februari in een schaal die u op een verwarmingselement van 24°c zet. Gebruik een  mengeling van gelijke delen potgrond en zand. Als de plantjes  een paar echte blaadjes hebben( na zes weken ) , kunt u ze verspenen in kweekpotten van 6 cm.

2/ Zet de planten eind mei in hun definitieve pot. vermeng 1/4 scherp zand en 3/4 gewone potgrond. Vul de pot daarmee tot de helft. Verpoot de plant zonder de kluit te breken. Vul daarna de ruimtes tussen de kluit en de pot op met het mengsel.

3/ Durf vruchten te verwijderen zodra ze zich beginnen te vormen.U zult daardoor minder vruchten kunnen oogsten, maar de overblijvende vruchten zullen groter zijn.Laat maar één vruchtje zitten per trosje, met uitzondering van de ' slim jim' .
Terug naar boven
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum